Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Εκπαίδευση .::. Δράσεις

Χριστουγεννιάτικες Διαδικτυακές Δράσεις του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου

24 Δεκεμβρίου 2020

Η νέα πραγματικότητα της πανδημίας του ιού covid-19, επέβαλε -μεταξύ άλλων- τη δημιουργία ψηφιακών δράσεων εκπαιδευτικού περιεχομένου για την καλύτερη διατήρηση της επικοινωνίας του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου με τους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Για τις μέρες των Χριστουγέννων οι εν λόγω διαδικτυακές δράσεις του Μουσείου είναι οι ακόλουθες:

Στη σειρά βίντεο με τίτλο «Ιστορίες για μικρούς και μεγάλους» παρουσιάζεται αφήγηση με τίτλο: «Η Γέννηση του Χριστού», όπου το κορυφαίο για τον άνθρωπο σωτηριολογικό γεγονός της Ενανθρώπισης του Θεού Λόγου εικονογραφείται μέσα από γνωστά και άγνωστα εκθέματα του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου.

Αφήγηση: Ουρανία Φατώλα, Βίντεο: Θωμάς Κατσικαδάκος.

Video link: «Η Γέννηση του Χριστού»: https://byzantinemuseum.gr/?nid=2565

Στην ίδια βιντεοσειρά, ανήμερα των Χριστουγέννων, θα ενταχθεί και η αφήγηση του χριστουγεννιάτικου διηγήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με τίτλο : «Της Κοκκώνας το σπίτι» (1893), που «ζωντανεύει» μέσα από σχετικά μουσειακά εκθέματα.

Αφήγηση: Σοφία Γιαννιώτη, Βίντεο : Θωμάς Κατσικαδάκος.

Στο εκπαιδευτικό υποστηρικτικό υλικό του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, οι μικροί μας φίλοι θα βρουν καρτέλες ζωγραφικής και χαρτοκοπτικής με εκθέματα του Μουσείου, που αφορούν στη Γέννηση του Θεανθρώπου.

Link: http://www.byzantinemuseum.gr/el/educational_programme_dept/resources/