Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Εκπαίδευση .::. Δράσεις

Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού

Η 20η Νοεμβρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1989, της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε συνεργασία με την Προεδρία της Δημοκρατίας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό με τις εξής δράσεις:

Εκπαιδευτικά προγράμματα-δράσεις στα παιδιά του Ορφανοτροφείου Κεφαλονιάς «Ο Σωτήρ».

Εκπαιδευτική περιήγηση στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου με τα παιδιά από τα παιδικά χωριά SOS από το Κέντρο Στήριξης του Παιδιού και Οικογένειας στην Κυψέλη. 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Επιδράσεις της βυζαντινής εποχής σε σύγχρονους καλλιτέχνες» στους μαθητές του τμήματος Ένταξης (57ου Γυμνασίου Αθηνών) Ν. Γ. Γεννηματάς, Τμήμα Ψυχιατρικής Εφήβων-Νέων Νοσοκομείο Ημέρας. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με εικαστικό εργαστήρι.        

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι» για τα παιδιά του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την κατασκευή χριστουγεννιάτικων καρτελών.