Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Εκπαίδευση .::. Δράσεις

5-7 Ιουνίου 2015: Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στο Βυζαντινό Μουσείο


προβολή ταινίας και εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο συμμετέχει και φέτος, για τρίτη χρονιά, στην επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Σάββατο 6 Ιουνίου, 21:00
Προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ του Κίμωνα Τσακίρη «Η αρχαιολόγος» (διάρκεια 90’) στην αυλή του Βυζαντινού Μουσείου. 
Η ταινία περιγράφει τον αγώνα της αρχαιολόγου Γεωργίας Καραμήτρου - Μεντεσίδη να ολοκληρώσει μια σημαντική ανασκαφή στη δυτική Μακεδονία, προτού το νερό από το υδροηλεκτρικό φράγμα του Ιλαρίωνα πλημμυρίσει όλη την περιοχή. 

Κυριακή 7 Ιουνίου, 10:00 & 12:00
«Θα υπάγω εις του κήπους»
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα (διάρκεια 1,5 ώρα) για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών
Μαζί με τα παιδιά θα αναζητήσουμε πραγματικά και συμβολικά δέντρα και πολύχρωμα λουλούδια σε εικόνες, υφάσματα, πίνακες, χειρόγραφα και αντικείμενα μικροτεχνίας. 
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με δημιουργικό εργαστήριο, όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία με χρώματα και πινέλα να δημιουργήσουν το δικό τους κήπο.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν. 
Ειδικά για τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2132139507 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00-16:00).

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη!

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Διεύθυνση Μουσείων, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη.