Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Εκπαίδευση .::. Δράσεις

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2013: εκπαιδευτικές δράσεις στο ΒΧΜ


Κυριακή 19 Μαΐου 2013 (ώρες έναρξης 10.00 και 12.00)

18 Μαΐου 2013

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο με το συντονισμό του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM).

Στο πλαίσιο του εορτασμού το ΒΧΜ οργανώνει σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Μαΐου 2013. Συγκεκριμένα:

Στα χρόνια του Βυζαντίου
Τι είναι σόλιδος και τι εικονίζεται πάνω του; Πώς είναι φτιαγμένος και τι γράφει ένας χρυσόβουλος λόγος; Από πού αντλεί την εξουσία του ο βυζαντινός αυτοκράτορας; Τι είναι η Οικουμένη; Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναδεικνύεται όχι μόνο ο ρόλος του αυτοκράτορα, αλλά και συνολικά η πολιτική ιδεολογία των Βυζαντινών και οι περιπέτειες της στο χρόνο. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με παιχνίδι ρόλων.
Για παιδιά  Ε΄ δημοτικού
Ώρα έναρξης: 10:00

 

Στις κοινότητες των Ρωμιών
Μια γνωριμία με τους Ρωμιούς της οθωμανικής αυτοκρατορίας μέσα από τα δημιουργήματά τους, πολυτελή κεντήματα, ιερά σκεύη, εικόνες, αντικείμενα της καθημερινότητάς τους. Τα εκθέματα αποκαλύπτουν πτυχές της ιστορίας των Ρωμιών από τον 16ο αιώνα έως την εποχή του νεοελληνικού διαφωτισμού.
Για παιδιά  Στ’ Δημοτικού
Ώρα έναρξης: 12:00

 

Από την καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο
Λυχνάρια, πιάτα, κανάτες, πιθάρια, αμφορείς, αντικείμενα της καθημερινής ζωής φτιαγμένα από πηλό, μέταλλο ή γυαλί, δίνουν την αφορμή για μια πρώτη γνωριμία των μικρών επισκεπτών με το βυζαντινό κόσμο. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με εργαστήριο πηλοπλαστικής.
Για παιδιά 5 έως 7 ετών
Ώρες έναρξης: 10:00 και 12:00Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Δεδομένου ότι ο αριθμός των παιδιών που μπορούν να συμμετάσχουν στο κάθε πρόγραμμα είναι περιορισμένος είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 213 213 9507 (από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09:00 έως 16:00).

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.