Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Εκπαίδευση .::. Δράσεις

Πρόσκληση σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά στην περιοδική έκθεση


«Η Δούκισσα της Πλακεντίας: ιστορία και μύθος»

05 Φεβρουαρίου 2011

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο σας προσκαλεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Δούκισσα της Πλακεντίας: ιστορία και μύθος».

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα γνωρίσουν τη ζωή και τη δράση της Δούκισσας της Πλακεντίας στο πλαίσιο του φιλελληνισμού και της ελληνικής επανάστασης. Μέσα από πίνακες ζωγραφικής και φωτογραφικό υλικό θα έρθουν σε επαφή με την Αθήνα των μέσων του 19ου αιώνα, στην οποία εγκαταστάθηκε η Δούκισσα και έχτισε τα περίφημα κτήριά της. Θα μάθουν από αθηναϊκές εφημερίδες της εποχής για τα σημαντικά γεγονότα της ζωής της, τον θάνατο της κόρης της, την πυρκαγιά στην κατοικία της και την απαγωγή της από τους ληστές.

Τέλος, θα συζητήσουν πώς τα γεγονότα αυτά, στο πέρασμα του χρόνου, πήραν διαστάσεις μύθου και αποτυπώθηκαν σε βιβλία, κόμιξ και μια παλιά ελληνική ταινία.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ΣΤ΄ δημοτικού και πάνω.

Ημερομηνίες: Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011
Ώρες έναρξης: 10:00 και 12:00

Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν.

Ο αριθμός των παιδιών που μπορούν να συμμετάσχουν στο κάθε πρόγραμμα είναι περιορισμένος γι’ αυτό είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 213 213 9507 (από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09:30 έως 14:30).

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.