• Κυριακή 28 Μαΐου 2017: ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

  19.05.2017

  ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2017

  Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο συμμετέχει και φέτος στην επικοινωνιακή δράση ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ που σχεδιάστηκαν από τη Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Με τον γενικό τίτλο «Στους Κήπους του Βυζαντινού Μουσείου» θα πραγματοποιηθεί σειρά εκπαιδευτικών δράσεων, την Κυριακή 28 Μαΐου 2017. Για πρώτη φορά θα περιηγηθούμε με τα παιδιά και τους γονείς τον διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο του μουσείου.

  περισσότερα
 • «Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» του Ηλία Κοντοζαμάνη

  09 Μαΐου 2017 έως 02 Ιουλίου 2017

  Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο φιλοξενεί την έκθεση «Ο βυζαντινός κόσμος» του Ηλία Κοντοζαμάνη. Στην έκθεση παρουσιάζεται η προσωπική ζωγραφική προσέγγιση ενός ιστορικού αφηγήματος μιας χιλιόχρονης αυτοκρατορίας, της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

  περισσότερα
 • DOCUMENTA 14

  08 Απριλίου 2017 έως 17 Ιουλίου 2017

  «Όταν οι ελέφαντες πολεμούν, είναι οι βάτραχοι που υποφέρουν – Ένα ηχητικό γκράφιτι»

  Η εγκατάσταση στον χώρο αποτελείται από σειρά ηχείων που μεταδίδουν «συμφωνία από κοάσματα βατράχων». Πρόκειται για ένα ηχητικό αρχείο που περιλαμβάνει α) ηχογραφημένους ήχους βατράχων, β) ανθρώπινες φωνές που μιμούνται ήχους βατράχων, γ) ανθρώπινες φωνές που διαβάζουν παροιμίες και δ) ανθρώπινες φωνές που διαβάζουν μέρη από το έργο του Αριστοφάνη «Βάτραχοι». Το έργο του Αριστοφάνη «Βάτραχοι» αλλά και το πρώιμο έργο του Ben Patterson «Pond» είναι σημαντικές επιρροές για την ανάπτυξη αυτού του καλλιτεχνικού αποτελέσματος.

  περισσότερα