Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Δελτία τύπου

Δωρεάν ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση «Έργα Κινεζικής τέχνης από τη Συλλογή Ι. & Δ. Πασσά»

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο άνοιξε για το κοινό τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020. Οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου. 

Παράλληλα συνεχίζεται η περιοδική έκθεση «Έργα Κινεζικής τέχνης από τη Συλλογή Ι. & Δ. Πασσά» συνοδευόμενη από δωρεάν ξεναγήσεις διάρκειας μίας ώρας, που θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 12:00. 

Για την παρακολούθηση των ξεναγήσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 213213-9511 και 213213-9583 (Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 14:00). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για δύο ομάδες οκτώ ατόμων. Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου.

Το Μουσείο ακολουθεί τα προβλεπόμενα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μέτρα προστασίας για την ασφαλέστερη περιήγηση του κοινού στους χώρους του, στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19.

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η τήρηση της απόστασης δύο (2) μέτρων σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους και στην υποδοχή, όπου έχει τοποθετηθεί διαχωριστικό. Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική για τα παιδιά. Υπάρχει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ και σε άτομα άνω των 65 έτών, εγκύων κ.λπ. Υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά σε όλους τους χώρους του Μουσείου. Η είσοδος στο πωλητήριο είναι ελεγχόμενη και θα πρέπει να εισέρχεται ένας επισκέπτης κάθε φορά.

Για τη διευκόλυνση του κοινού θα υπάρχουν αναρτημένες γενικές οδηγίες σε όλους του χώρους, καθώς και ειδική σήμανση για την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.
Όλο το προσωπικό που θα έρχεται σε άμεση επαφή με το κοινό θα χρησιμοποιεί προστατευτική μάσκα.