Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Δελτία τύπου

Χριστούγεννα στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο 2019-2020


Για την περίοδο από 14 έως 22 Δεκεμβρίου 2019


Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου κατά την
περίοδο των Χριστουγέννων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν
δημιουργικές δραστηριότητες, κλασικές μελωδίες και κάλαντα. 

Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για τα παιδιά

- Το Σάββατο 14/12
- Την Κυριακή 15/12
- Την Κυριακή 22/12

Για παιδιά από 5 έως 8 ετών
Ώρες έναρξης : 10.00 και 12.00

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι μικροί επισκέπτες θα κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικες κάρτες και στολίδια με αφετηρία βυζαντινές και μεταβυζαντινές εικόνες και άλλα επιλεγμένα αντικείμενα από τις Συλλογές του Μουσείου, τα οποία εικονογραφούν διαφορετικά επεισόδια από τη Γέννηση του Χριστού. 

Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 213 213 9507 
(από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09.00-15.00). 

Εορταστική εκδήλωση για τον Ανδρέα Κάλβο

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, με την ευκαιρία της επετείου των εκατόν πενήντα χρόνων από τον θάνατο του Ανδρέα Κάλβου, διοργανώνει την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19.30, εκδήλωση αφιερωμένη στον ποιητή και το έργο του. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο δοκιμιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου θα συζητήσει με τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, ιστορικό και συντονιστή της έκδοσης των Έργων του Ανδρέα Κάλβου. Η μεσόφωνος ¶ρτεμις Μπόγρη θα τραγουδήσει τα πρωτότυπα χορικά της τραγωδίας του Κάλβου ”Δαναΐδες” στην ιταλική γλώσσα, σε μουσική της Μόνικα, ενώ η σοπράνο Αγάπη Παπαμήτσου θα τραγουδήσει τα έργα του Ανδρέα Κάλβου “Ο Φιλόπατρις”, "Εις Χίον", "Εις Δόξαν", "Εις Ελευθερίαν", σε μουσική Δημήτρη Λάγιου με τη συνοδεία της Μαρίας Ανδρεαδάκη στο πιάνο και μαέστρο τον Αλέξανδρο Στουπάκη. 

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, ώρα 19:30

Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 2132139511 & 2132139583
(από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09.00-14.00).

Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου -Λυκείου Παλλήνης

Το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο σε συνεργασία με το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Παλλήνης γιορτάζουν τα Χριστούγεννα διοργανώνοντας συναυλία, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 στις 11:00 π.μ. Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, θα ερμηνεύσουν ύμνους των Χριστουγέννων, κάλαντα και οργανικούς σκοπούς από όλες τις περιοχές του ελληνισμού. 

Διδασκαλία και διεύθυνση μουσικών συνόλων: Στέλιος Κατσιάνης, Μαρία Θεοφανίδου
Διδασκαλία και διεύθυνση χορωδίας: Θεοδώρα Βάρσου

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα με την χορωδία και την παραδοσιακή ορχήστρα “Βυζαντινοί Υμνωδοί”

Το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο σε συνεργασία με την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Ακαδημίας, παρουσιάζουν το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18.00 τη χορωδία και την παραδοσιακή ορχήστρα “Βυζαντινοί Υμνωδοί” σε μια συναυλία με βυζαντινούς ύμνους και κάλαντα των Χριστουγέννων με τίτλο “¶ναρχος Θεός καταβέβηκεν”. 

Διδασκαλία - Διεύθυνση: Σπυρίδων Παυλάκης. 

Είσοδος ελεύθερη