Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Δελτία τύπου

Παρουσίαση Τιμητικών Τόμων για τον Καθηγητή κ. Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο


Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 | 19.00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών (Society Of Cypriot Studies) λαμβάνοντας υπόψη τη μακροχρόνια και σημαίνουσα προσφορά στην αρχαιολογική, ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα του Καθηγητού και Εταίρου μας Δημητρίου Δ. Τριανταφυλλόπουλου τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο, όπου διετέλεσε πρώτος Καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης του νεοσύστατου τότε Πανεπιστημίου Κύπρου, αποφάσισε πριν λίγο καιρό ομοφώνως, με αφορμή τη συμπλήρωση των εβδομήντα πέντε χρόνων του, να εκδώσει και να του αφιερώσει διπλό Τιμητικό Τόμο.

Στο πλαίσιο αυτό προηγήθηκε επιστημονική Ημερίδα στην Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών στη Λευκωσία, όπου και παρουσιάσθηκε αρχικά ο αφιερωματικός τόμος και τώρα διοργανώνεται την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 στις 19.00 η αντίστοιχη εορταστική επίδοση στον Καθηγητή Δ. Τριανταφυλλόπουλο σε συνεργασία με το  Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στην Αθήνα.

Το χαριστήριο αφιέρωμα εκδόθηκε πρόσφατα υπό τον τίτλο Ζείδωρος Ὑετός, περιλαμβάνει 50 μελέτες ομοτέχνων, συναδέλφων και μαθητών του και εντάσσεται σε τέσσερα επιμέρους τεύχη των περίπου 400 σελίδων έκαστον. Ο διπλός τόμος έχει ενταχθεί στη διεθνή εκδοτική σειρά της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών: «Κυπριακαὶ Σπουδαί». 

Κατά τη διάρκεια της τιμητικής εκδήλωσης θα προσφέρεται το τετράτομο αφιέρωμα σε ειδική τιμή.