Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Δελτία τύπου

Εκδήλωση στο πλαίσιο της έκθεσης «Δρόμος του Φωτός και της Ελπίδας – Το ταξίδι του Ελληνισμού στην Ιαπωνία»


Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 | ώρα 19:30

Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 19:30 θα δοθεί στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο διάλεξη της φωτογράφου-καλλιτέχνιδος Miro Ito με θέμα «Η Τέχνη ως Μέσο και ως Mήνυμα Oικουμενικότητας («Art as Media is a Message for Universality»). Η Miro Ito, με αφορμή τους πολιτιστικούς θησαυρούς της Ιαπωνίας, που απεικονίζονται στη φωτογραφική της έκθεση: «Δρόμος του Φωτός και της Ελπίδας», μιλά για οράματα που απηχούν την ενότητα, έχοντας ως σύνθημα: «Το μέσο είναι μήνυμα».

Παράλληλα με τη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί παράσταση – δρώμενο με μάσκες Gigaku από τον χορευτή Shunso, πρώην σολίστα του Εθνικού Μπαλέτου της Κούβας και της Τσεχικής Δημοκρατίας. Θεατρικές μάσκες Gigaku από το βουδιστικό ναό του Todaiji στη Νάρα απεικονίζονται και στις φωτογραφίες της έκθεσης. Οι μάσκες αυτές θεωρείται ότι έλκουν την καταγωγή τους από το κωμικό αρχαίο ελληνικό θέατρο και έφτασαν στην Ιαπωνία ακολουθώντας μια πορεία ανταλλαγών και προσμίξεων κατά μήκος του Δρόμου του Μεταξιού. 

Οι παραπάνω εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της φωτογραφικής έκθεσης «Δρόμος του Φωτός και τη Ελπίδας – Το ταξίδι του Ελληνισμού στην Ιαπωνία», η οποία παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Η διάλεξη της Miro Ito θα δοθεί στην αγγλική γλώσσα (χωρίς μετάφραση).

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

  • Εκδήλωση στο πλαίσιο της έκθεσης «Δρόμος του Φωτός και της Ελπίδας – Το ταξίδι του Ελληνισμού στην Ιαπωνία»