Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Δελτία τύπου

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017

«ΠΟΛ(ε)ΙΣ» είναι ο τίτλος του εορτασμού, των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), που συντονίζει η Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Για την επόμενη διετία οι πόλεις, παλιές και νέες, μεγάλες ή μικρότερες, σημαντικές ή λιγότερο σπουδαίες θα προτείνουν μια διαφορετική αφήγηση της ιστορίας όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης. Ταυτόχρονα θα θέσουν προβληματισμούς και θα ανοίξουν συζητήσεις για τη μεταμόρφωσή τους μέσα στο σύγχρονο κόσμο και το μέλλον τους. Στόχος του εορτασμού είναι να «εκτεθεί» η πόλη ως ένα ζωντανό και σε συνεχή εξέλιξη πολιτισμικό φαινόμενο σε όλες του τις διαστάσεις και τη δυναμική του.

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό διοργανώνοντας ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα που συνδέονται με τη συγκεκριμένη θεματολογία.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στις 12:00 και στις 18:30 και το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στις 12:00 και στις 18:00, οι αρχαιολόγοι του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου θα πραγματοποιήσουν ωριαίες ξεναγήσεις στην μόνιμη έκθεση του Μουσείου.

Επίσης, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, στις 10:00 και στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ιστορίες Πόλεων» για γονείς και παιδιά (από τετάρτη δημοτικού). Για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2132139507 (Δευτέρα-Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 16:00).

Την ίδια μέρα (24/9) στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί ωριαία ξενάγηση από τους αρχαιολόγους του Μουσείου.

Το Σαββατοκύριακο 23 & 24 Σεπτεμβρίου η είσοδος στο Μουσείο είναι δωρεάν.