Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Δελτία τύπου

Εγκαίνια του ανακαινισμένου πωλητηρίου του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου

16 Απριλίου 2013

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 και ώρα 19.30 ο Αν. Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας θα εγκαινιάσει το πωλητήριο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου.

 
Το πωλητήριο καταλαμβάνει 100 περίπου τ.μ. σε ισόγειο κτήριο στον αύλειο χώρο του Μουσείου κοντά στο ανακαινισμένο Μέγαρο της Δούκισσας της Πλακεντίας. Ο σχεδιασμός του ακολουθεί τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις και εναρμονίζεται με το μουσειογραφικό ύφος των εκθεσιακών χώρων του Μουσείου.
   
Στο πωλητήριο θα διατίθενται πιστοποιημένα αντίγραφα αντικειμένων από ελληνικά κρατικά μουσεία, όπως εικόνες, ψηφιδωτά, τοιχογραφίες, χαρακτικά, γλυπτά, κοσμήματα καθώς και πρωτότυπες δημιουργίες. Επίσης, στα πωλητέα είδη θα περιλαμβάνονται οι εκδόσεις του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων και άλλων εκδοτικών οίκων, αφίσες, γραφική ύλη, προϊόντα τεχνολογίας και χειροποίητες κατασκευές. Κάποια από τα πωλητέα όπως η γραφική ύλη, τα προϊόντα τεχνολογίας, οι χειροποίητες κατασκευές θα κοσμούνται με θέματα και μοτίβα από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου. Τα αντικείμενα του πωλητηρίου θα εμπλουτίζονται συνεχώς με νέες εφαρμογές ώστε να καλύπτουν με τον καλύτερο τρόπο τις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού.