Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Νέα

ΤΟ OPEN HOUSE ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

05 Απριλίου 2024

Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 το Open House Athens  για τρίτη χρονιά σε συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο θα πραγματοποιήσει μία σειρά από αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις στο κεντρικό κτίριο της Villa Ilissia που σήμερα στεγάζει το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα από τα ωραιότερα κτίσματα στην Αθήνα των πρώτων χρόνων της ιστορικής της διαδρομής ως πρωτεύουσας του νεοσύστατου ελληνικού κράτους. 

Η Villa Ilissia ξεκίνησε να χτίζεται το 1840 από τον αρχιτέκτονα Σταμάτη Κλεάνθη για τη Sophie de Marbois-Lebrun, Δούκισσα της Πλακεντίας και ολοκληρώθηκε το 1848. Μετά το θάνατο της Δούκισσας το σπίτι της περιήλθε στο Ελληνικό Δημόσιο και για τρία χρόνια στέγασε τη Σχολή Ευελπίδων. Το 1930 το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο εγκαταστάθηκε οριστικά στη Villa Ilissia και το κεντρικό κτίριο διασκευάστηκε εσωτερικά για τις ανάγκες του Μουσείου από τον Αριστοτέλη Ζάχο και σύμφωνα με τις μουσειολογικές αντιλήψεις του τότε διευθυντή του Μουσείου, Γεώργιου Σωτηρίου. Στο ισόγειο του κτιρίου μπορεί να δει ο επισκέπτης την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στον τύπο της παλαιοχριστιανικής βασιλικής.

🕙 ΩΡΑΡΙΟ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
     13/04 10:00-14:00
     14/04 10:00-14:00

Οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν και ελεύθερες για όλους και δεν απαιτείται κράτηση.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις παράλληλες δράσεις και τους διαγωνισμούς του ΟΗΑ 2024 θα βρείτε στην ιστοσελίδα: https://www.openhouseathens.gr/