
						
										100 years Refugee Hellenism
						Οι κήποι του Βυζαντινού ΜουσείουAthens Culture Net				Find us on Facebook
				Find us on youtube
				Find us on instagram
				
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Εκδηλώσεις
						
						Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού (21 Φεβρουαρίου), το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), σε συνεργασία με την Εταιρία Ανάπτυξης και Tουριστικής Προβολής Αθηνών, διοργάνωσε την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου το 5ο Kυνήγι Θησαυρού, με σκοπό να προσκαλέσει τους Αθηναίους με τα παιδιά τους, να ανακαλύψουν μουσεία και μνημεία της Αθήνας. 
Τα μνημεία που περιλαμβάνονταν στο κυνήγι ήταν το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Λύκειο του Αριστοτέλη, το Ζάππειο, το εκκλησάκι της Αγίας Φωτεινής στον Ιλισσό, η Πύλη του Αδριανού, τα ρωμαϊκά λουτρά στη Λεωφόρο Αμαλίας και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Αγγελικής Χατζημιχάλη στην Πλάκα, όπου έγινε και ο τερματισμός τού κυνηγιού. 
Όσοι ολοκλήρωσαν την αποστολή, κέρδισαν δωρεάν ξεναγήσεις, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, 1η Μαρτίου, ενώ τα παιδιά παρέλαβαν πιστοποιητικό συμμετοχής.







