Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τα εγκαίνια της νέας περιοδικής έκθεσης με τίτλο: Από το Βυζάντιο στον Νεότερο Κόσμο. Χειροποίητα Κεραμικά της Χίου, (17ος-19ος αι.)

16 Μαρτίου 2023

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τα εγκαίνια της νέας περιοδικής έκθεσης με τίτλο «Από το Βυζάντιο στον Νεότερο Κόσμο. Χειροποίητα Κεραμικά της Χίου (17ος-19ος αι.)» που πραγματοποιήθηκαν στο Βυζαντινο & Χριστιανικό Μουσείο, την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023.  Η έκθεση συνδιοργανώθηκε από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και τη Διεύθυνση Πολιτιστικής Κληρονομιάς. 


Στα εγκαίνια της έκθεσης χαιρετισμό απηύθυνε η Διευθύντρια του ΒΧΜ Δρ Παρή Καλαμαρά, ενώ την ΔΙΝΕΠΟΚ εκπροσώπησε ο κ. Γιάννης Δρίνης, Προϊστάμενος του Τμήματος ¶ϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαπολιτισμικών Θεμάτων. Στη συνέχεια, για την έκθεση μίλησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Περίανδρος Επιτροπάκης, Αρχαιολόγος, Προϊστάμενος του Τμήματος Εκθέσεων, Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης του ΒΧΜ.


Τα εγκαίνια πλαισιώθηκαν από την παρουσίαση του βιβλίου του επιμελητή της έκθεσης κ. Νίκου Λιάρου «Κεραμικά της Χίου (17ος-19ος αι.). Συλλογή ¶γγελου Βλαστάρη». Για το βιβλίο μίλησαν ο Πλάτων Πετρίδης, Καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ, η Αναστασία Γ. Γιαγκάκη, Διευθύντρια Ερευνών στο Ινστιτούτο Ερευνών του ΕΙΕ και ο συγγραφέας.

Διάρκεια έκθεσης: 10 Μαρτίου 2023 έως 15 Μαΐου 2023📸 Φωτογράφος: Νικος Μυλωνάς