ΤΟ OPEN HOUSE ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Η αρχιτεκτονική δράση που έγινε θεσμός

01 Απριλίου 2023 έως 02 Απριλίου 2023


Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής. Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της. Στην Αθήνα πραγματοποιείται από το 2014 κάθε άνοιξη.

Το 10ο OPEN HOUSE Athens θα πραγματοποιηθεί στις 1-2 Απριλίου 2023, με πλήθος δράσεων και ξεναγήσεων και με motto “Building futures together”, σας καλούμε να γνωρίσουμε το παρελθόν και να “χτίσουμε” μαζί το μέλλον! Παράλληλα, φέτος γίνεται μια προσπάθεια ανάδειξης της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και των ζητημάτων που αφορούν σε ένα βιώσιμο μέλλον, μέσα από τη θεματική ενότητα κτιρίων “Sustainability”.

Το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 το Open House μετά από συνεργασία με το Γραφείο Εκθέσεων, Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου θα πραγματοποιήσει μία σειρά από αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις στο παράρτημα του Μουσείου, στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΒΕΡΔΟΥ, στην οδό Μαυρομιχάλη 6.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο εσωτερικό του Μεγάρου που υπήρξε η οικία του φημισμένου αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ και κατόπιν έγινε η οικία και ένα μέρος αυτής ιδιωτικό Μουσείο, του τραπεζίτη και συλλέκτη Διονυσίου Λοβέρδου.

ΩΡΑΡΙΟ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ
01/04 10:00-14:00
02/04 10:00-14:00

Δεν απαιτείται κράτηση.

Απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας στην είσοδο του κτηρίου.