Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Δελτία τύπου

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης «Το ημέτερον κάλλος. Βυζαντινές εικόνες από τη Θεσσαλονίκη»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν εχθές Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019 και ώρα 20.30 στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο: «Το ημέτερον κάλλος. Βυζαντινές εικόνες από τη Θεσσαλονίκη». 

Την έκθεση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, εγκαινίασε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη. Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου, Πρόεδρος του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών και Ηγούμενος της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής των Βλατάδων κ. Νικηφόρος, η Έφορος του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, αρχαιολόγος και εκ των επιμελητών της έκθεσης δρ. Φλώρα Καραγιάννη και η Διευθύντρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου δρ Αικατερίνη Π. Δελλαπόρτα. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερωνύμου Β΄Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργος Διδασκάλου, εκπρόσωποι του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και χορηγού της έκθεσης, η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης  Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠ.ΠΟ.Α κ. Αδάμ - Βελένη Πολυξένη, στελέχη του ΥΠ.ΠΟ.Α, εκπρόσωποι του Κλήρου, εκπρόσωποι φορέων, καθηγητές πανεπιστημίων, διακεκριμένοι επιστήμονες και πλήθος καλεσμένων.