Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Δελτία τύπου

Περιβάλλον και Πολιτισμός 2017 - Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Περί ανέμων..."

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στις 10:00 και 12:00 θα πραγματοποιηθεί στη μόνιμη έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Περί Ανέμων… Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με αφορμή την δράση «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2017» που οργανώνει η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του. Κεντρικός άξονας είναι η προβολή του δεσμού των τεσσάρων στοιχείων της φύσης με την ανθρώπινη σκέψη και δημιουργία διαχρονικά.

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο συμμετέχει και φέτος στη δράση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των τεσσάρων στοιχείων της φύσης. Τα αντικείμενα της έκθεσης θα μας οδηγήσουν σε μια διαδρομή όπου θα ανιχνεύσουμε τη σημασία του ανέμου, του αέρα στην ανθρώπινη δραστηριότητα και σκέψη. Μαζί θα ανακαλύψουμε εικόνες με παραστάσεις που αφηγούνται ναυτικές ιστορίες, με πνευστά μουσικά όργανα, θα εντοπίσουμε αντικείμενο που λέγεται αέρας και θα μιλήσουμε για την άποψη των βυζαντινών για τον αέρα και τους ανέμους.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 10:00 και στις 12:00 και απευθύνεται σε παιδιά Δ’ και Ε’ Δημοτικού και τους γονείς τους.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 213 213 9507 (Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες  9.00 έως 15.00)