Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Δελτία τύπου

Θεατρική παράσταση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 20.00 ο κήπος του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου θα υποδεχτεί τη θεατρική παράσταση της Ομάδας Θεώρηση «Η Βοσκοπούλα του Δημήτριου Κορομηλά και οι Μαρούλες του». 
Πρόκειται για μια πρωτότυπη σύνθεση που επιχείρησε η ηθοποιός και σκηνοθέτις Μαίη Σεβαστοπούλου συνδυάζοντας επεισόδια από τη ζωή του συγγραφέα, δημοσιογράφου και πατέρα του κωμειδυλλίου Δημήτριου Κορομηλά (1850-1898), με σκηνές από τα έργα του. Πρόκειται για μία συναρπαστική εφαρμογή του παράδοξου «θεάτρου εν θεάτρω». 
Ο Δ. Κορομηλάς έγραψε 52 θεατρικά, μεταξύ των οποίων την Τύχη της Μαρούλας, την κυρία Βεράντη, το Έφαγες βλίτα, τον Θάνατο των θανάτων, την Κακή ώρα, και γνωστότερο ίσως όλων τον αγαπητικό της βοσκοπούλας. Ο «αγαπητικός της βοσκοπούλας» διαδραματίζεται στην αθηναϊκή ατμόσφαιρα στη συνάντηση δύο αιώνων (19ου και 20ού), με τραγούδια της εποχής και εντυπωσιακά κοστούμια.
Παίζουν οι ηθοποιοί: 
Γωγώ Βογάσαρη, Γιώργος Δαφνόπουλος, Ευαγγελία Σαρρή, Μαίη Σεβαστοπούλου, Κωνσταντίνος Χατζούδης. 
Σκηνοθεσία : Μαίη Σεβαστοπούλου                                                                                       Σκηνικά και κοστούμια : Ομάδα Θεώρηση
Μουσική επιμέλεια: Μαίη Σεβαστοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δέσποινα Πολίτου
Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου-Στέλιος Δανιήλ
Παραγωγή: «Θεώρηση»
Είσοδος ελεύθερη