Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Δελτία τύπου

Μουσικό – Θεατρικό αναλόγιο «Η Δούκισσα της Πλακεντίας»

Μουσικό – Θεατρικό αναλόγιο
«Η Δούκισσα της Πλακεντίας»

Την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 και ώρα 21.00 παρουσιάζεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο μουσικό – θεατρικό αναλόγιο με θέμα «Η Δούκισσα της Πλακεντίας». Η εκδήλωση οργανώθηκε ειδικά για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Μουσείου. 
Πρόκειται για δραματοποιημένη μορφή συναυλίας αφιερωμένη στην Anne Marie Sophie de Marbois-Lebrun, ευρέως γνωστή ως Δούκισσα της Πλακεντίας. Στον κήπο του Βυζαντινού Μουσείου όπου βρίσκεται η Villa Ilissia, η χειμερινή κατοικία της Δούκισσας, θα παρουσιαστεί η ζωή της πολυσυζητημένης αυτής προσωπικότητας της ελληνικής κοινωνίας των πρώτων μετεπαναστατικών χρόνων. Η ιστορία της ιδιόμορφης αυτής γυναίκας κινείται μέχρι και σήμερα ανάμεσα στον μύθο και στην πραγματικότητα. 
Στην παράσταση συμμετέχουν η Μάγδα Μαυρογιάννη (επεξεργασία κειμένου-αφήγηση), η Κατερίνα Ρούσσου (μεσόφωνος) και ο Απόστολος Παληός στο πιάνο. 
Η Μάγδα Μαυρογιάννη είναι ηθοποιός, μουσικός, σκηνοθέτιδα και συγγραφέας. Εμπνέεται από προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης, ιδίως γυναίκες που άφησαν το στίγμα τους ανεξίτηλο στο χρόνο, όπως οι Clara Schumann, Anna Magdalena Bach, Coco Chanel, George Sande, Frida Kahlo, κ.ά. και δημιουργεί, συνδυάζοντας τον λόγο με τη μουσική, σύνθετα θεάματα βασισμένα στη ζωή και το έργο τους, που ονομάζει «μουσικά αναλόγια».
Η Κατερίνα Ρούσσου είναι μεσόφωνος (mezzo soprano) και σπούδασε τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών. Ως σολίστ έχει συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα της Φιλαρμονικής της Λουμπλιάνας, τη Διεθνή Ακαδημία Μπαχ και έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 
Ο σολίστ πιάνου Απόστολος Παληός είναι διπλωματούχος πιάνου από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και έχει σπουδάσει επίσης στις Μουσικές Ακαδημίες Βερολίνου και Λειψίας. Βραβεύθηκε σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου, μουσικής δωματίου και σύνθεσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τιμήθηκε με τον έπαινο της Ακαδημίας Αθηνών και κέρδισε το Βραβείο Gina Bachauer του Ιδρύματος World in Harmony.     
Είσοδος ελεύθερη