Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Νέα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

13 Μαΐου 2021

Μένουμε ασφαλείς!

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές παρακαλούνται να φορούν υποχρεωτικά μάσκα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Μουσείο. 

Οι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν τη φόρμα με τα στοιχεία τους στην είσοδο της έκθεσης.

Σε όλους τους χώρους εντός του Μουσείου τηρείτε την απόσταση 1,5 μέτρου το ελάχιστο για ανοιχτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους.

Μέγιστος αριθμός μαθητών στη μόνιμη έκθεση σε οργανωμένα προγράμματα: μέχρι 9 άτομα, μαθητές και εκπαιδευτικοί. Το τμήμα θα θα χωρίζεται ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών. 

Μέγιστος αριθμός μαθητών στη μόνιμη έκθεση σε ελεύθερη επίσκεψη: μέχρι 9 άτομα μαθητές και εκπαιδευτικοί. Το τμήμα θα χωρίζεται ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών. 

Αντισηπτικά διαλύματα υπάρχουν σε εμφανή σημεία, στην είσοδο/έξοδο του Μουσείου.

Προβλέπεται αερισμός των αιθουσών πριν και μετά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Καθαρισμός/απολύμανση των επιφανειών, τραπεζιών και καθισμάτων (πάγκοι, μαξιλάρια) που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Ο ανελκυστήρας προτείνεται για άτομα κυρίως με κινητικά προβλήματα. Μπορεί να χρησιμοποιείται αυστηρά από 1 άτομο τη φορά και το συνοδό του. Χρησιμοποιείτε το αλκοολούχο διάλυμα πριν την είσοδο και μετά την έξοδό σας από τον ανελκυστήρα.

Λόγω των καλών καιρικών συνθηκών προτείνεται η διεξαγωγή των εκπαιδευτικών δράσεων στους κήπους του Μουσείου. Η κάθε σχολική ομάδα θα χωρίζεται σε μικρότερες ομάδες με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών. 

Θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση αντικειμένων όπως μολυβιών, στυλό, μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων που χρησιμοποιούνται από άλλους.

Οι μαθητές/μαθήτριες να πλένουν καλά τα χέρια πριν και μετά τη χρήση της τουαλέτας.

Οι μαθητές/μαθήτριες να χρησιμοποιεί ο καθένας το δικό του μπουκάλι νερού.

Για τα άτομα με ειδικές ανάγκες οι εκπαιδευτικοί επικοινωνήστε με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου πρίν την επίσκεψη στο Μουσείο.  

Αν ένας/μαθητής/μαθήτρια παρουσιάζει οποιαδήποτε ύποπτο σύμπτωμα, θα πρέπει να το αναφέρει στον/στην εκπαιδευτικό και στον υπεύθυνο του προγράμματος. 

Πριν την επίσκεψή σας στο Μουσείο επικοινωνήστε με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου στο τηλέφωνο: 213 213 9592, από 9.00- 14.00.

Ειδικές ομάδες 

Ως προς τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια του τεστ στους μαθητές.
Στις περιπτώσεις που απαιτείται σωματική επαφή ή εκ του σύνεγγυς εκπαιδευτική καθοδήγηση και υποστήριξη των μαθητών, είναι υποχρεωτική η χρήση γαντιών και προμετωπίδας για τις περιπτώσεις που απαιτείται να φαίνεται το στόμα του ειδικού εκπαιδευτικού ή του μουσειοπαιδαγωγού. 

Για τους μαθητές η χρήση μάσκας προβλέπεται μόνο εφόσον είναι εφικτό. 

Εκπαιδευτικά προγράμματα και επισκέψεις που απευθύνονται σε άτομα με ειδικές ανάγκες ορίζεται μέγιστος αριθμός μαθητών: 3 άτομα και 2 συνοδοί.

Ο ανελκυστήρας προτείνεται για άτομα κυρίως με κινητικά προβλήματα. Μπορεί να χρησιμοποιείται αυστηρά από 1 άτομο τη φορά και το συνοδό του. 

Χρησιμοποιείτε το αλκοολούχο διάλυμα πριν την είσοδο και μετά την έξοδό σας από τον ανελκυστήρα.

Χρησιμοποιείτε την τουαλέτα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και πλένετε καλά τα χέρια σας πριν και μετά τη χρήση της τουαλέτας.

Πλύνετε καλά τα χέρα σας πριν και μετά τη χρήση της τουαλέτας.