Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο :: Νέα .::. Νέα

Συζήτηση στρογγυλής τράπεζας για το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα


Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 | ώρα: 18.00

Η ανάλυση του ουκρανικού εκκλησιαστικού ζητήματος μέσα από τις εκκλησιαστικές, ιστορικές και πολιτικές προεκτάσεις του, θα πραγματοποιηθεί κατά τη συζήτηση στρογγυλής τράπεζας που διοργανώνει ο Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού & Ορθοδόξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ» σε συνεργασία με τo εξειδικευμένο στην εκκλησιαστική ειδησεογραφία portal www.orthodoxia.info.

Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο ο Συνταγματολόγος και βουλευτής κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστουπόλεως κ. Μακάριος και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του ΑΠΘ στον τομέα της Εκκλησιαστικής Ιστορίας κ. Ηλίας Ευαγγέλου συζητούν με τον δημοσιογράφο Ανδρέα Λουδάρο όλες τις πτυχές του σημαντικότερου εκκλησιαστικού ζητήματος των τελευταίων δεκαετιών.

Η συζήτηση με θέμα «Ουκρανικό Αυτοκέφαλο: Η Ιστορία τα γεγονότα και οι προεκτάσεις τους» πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού & Ορθοδόξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ», ο οποίος στοχεύει στην ανάδειξη των στοιχείων που συνθέτουν την ελληνική θρησκευτική και πολιτιστική ταυτότητα στον οικουμενικό χώρο.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί με live streaming μέσω της Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης www.ectv.gr

Είσοδος με προσκλήσεις: Πληροφορίες τηλέφωνο 210 7258101 κα Μαρία Αχιλλεοπούλου ή στο office@orthodoxia.info