Η Σμύρνη των Αγίων: Μελωδικό αφιέρωμα στους αγίους της Σμύρνης


Σάββατο 29/04, 13:00

Από την εποχή της πρώτης Εκκλησίας μέχρι και τις μέρες μας, η Σμύρνη υπήρξε μια «μήτρα» αγίων. Από τον πρώτο επίσκοπό της, τον άγιο Βουκόλο, μέχρι και τον πρόσφατα αγιοκαταταχθέντα όσιο Δανιήλ τον Κατουνακιώτη, πλήθος ανθρώπων που γεννήθηκαν και έζησαν στα χώματά της, λάμπρυναν τη γη της Μικράς Ασίας αλλά και όλη την οικουμένη με τη ζωή και την αρετή τους.

Σε αυτούς τους «επίγειους αγγέλους» της Σμύρνης είναι αφιερωμένοι οι ύμνοι που θα αποδώσει η βυζαντινή χορωδία της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης στα πλαίσια της έκθεσης "Η Σμύρνη στις αρχές του 20ού αιώνα μέσα από τα μάτια του βυζαντινολόγου Γεωργίου Λαμπάκη". Μια μικρή γνωριμία με τα αγιασμένα πρόσωπά τους, ένα ελάχιστο αντίδωρο στην προσφορά και το έργο τους...

......................

Η βυζαντινή χορωδία της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης αποτελεί έναν από τους τομείς δραστηριοποίησης της εν λόγω ομάδας φοιτητών και φοιτητριών, η οποία αριθμεί περισσότερα από 60 χρόνια ζωής. Η χορωδία αποτελείται αποκλειστικά από νέους φοιτητικής ηλικίας. Έχει ως βάση της το παρεκκλήσιο του Μεγάλου Βασιλείου, που βρίσκεται στο κτήριο του ομώνυμου συλλόγου στο κέντρο της Αθήνας. Έχει ψάλει κατά το παρελθόν σε ακολουθίες και διάφορες εκδηλώσεις, ενώ έχει εκδώσει και κυκλοφορεί δύο ψηφιακούς δίσκους (cd).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της προσωρινής έκθεσης "Η Σμύρνη στις αρχές του 20ού αιώνα μέσα από τα μάτια του Βυζαντινολόγου Γεωργίου Λαμπάκη" το Σάββατο 29/04 και ώρα 13:00.
Διάρκεια εκδήλωσης: 30΄