• Αποχαιρετισμός στη Φωτεινή Ζαφειροπούλου

  08 Απριλίου 2024

  Για όλους όσους είχαμε τη χαρά και την τιμή να γνωρίσουμε από κοντά την επίτιμη Έφορο Αρχαιοτήτων Φωτεινή Ζαφειροπούλου, είτε στις Κυκλάδες να τρέχει να προλάβει το πλοίο που έφευγε, κρατώντας το κλουβί με τον αγαπημένο της γάτο, είτε στα Τοπικά Συμβούλια Νοτίου Αιγαίου με τις γνώσεις της –ένα ζωντανό Αρχαιολογικό Δελτίο!– να υποστηρίζει την αρχαιολογική προστασία των νησιών με το ίδιο πάθος, όπως όταν πρωτοξεκίνησε με τον αείμνηστο Νικόλαο Ζαφειρόπουλο, ή ακόμη και στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΑ, όταν με τον απαράμιλλο τρόπο ηρωΐδας από μυθιστόρημα του Γκάλσγουορθυ, προσπαθούσε να εκτονώσει τις εντάσεις: ήταν η αγαπημένη μας Φωτεινή για όλους ανεξαίρετα τους συναδέλφους!

  περισσότερα
 • Έτος Μπρούκνερ – Η Βιέννη στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο (Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 20:30)

  08 Απριλίου 2024

  Τρεις συνθέτες, τρεις διαφορετικές εποχές, μία πόλη. Τη Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου, εκλεκτοί μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, μας εισάγουν στο υποβλητικό πνεύμα της Εβδομάδας των Παθών με μελωδίες από τη…Βιέννη. Το κουαρτέτο εγχόρδων τετART-on (Μόρφω Παπαδημητρίου – βιολί, Κώστας Καραγεωργόπουλος – βιολί, Αλέξανδρος Παπανικολάου – βιόλα, Ήβη Παπαθανασίου – βιολοντσέλο) μας καλεί στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα.

  περισσότερα
 • ΤΟ OPEN HOUSE ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

  05 Απριλίου 2024

  Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 το Open House Athens για τρίτη χρονιά σε συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο θα πραγματοποιήσει μία σειρά από αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις στο κεντρικό κτίριο της Villa Ilissia που σήμερα στεγάζει το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

  περισσότερα
 • Κυριακάτικες Εκπαιδευτικές Δράσεις στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

  01 Απριλίου 2024

  Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο καλεί τα παιδιά με τις οικογένειές τους να συμμετέχουν στις κυριακάτικες εκπαιδευτικές δράσεις με τίτλο «Η Συντήρηση των χειρογράφων του Διονυσίου Σολωμού στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο». Τα χειρόγραφα βρίσκονται για μικρό χρονικό διάστημα στα εργαστήρια συντήρησης του ΒΧΜ και πριν επιστρέψουν στο Μουσείο Διονυσίου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων στη Ζάκυνθο παρουσιάζονται στο κοινό.

  περισσότερα
 • ΝΕΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

  29.03.2024

  Σας ενημερώνουμε ότι από την 1η Απριλίου 2024, το ωράριο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου και του Μουσείου Λοβέρδου διαμορφώνεται ως εξής: 9:00 π.μ. έως 4:00 μ.μ. Κάθε Τρίτη, τα Μουσεία παραμένουν κλειστά για το κοινό.

  περισσότερα
 • Εκδήλωση στο Β.Χ.Μ.

  22.03.2024

  Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στις 13.00, επΆ ευκαιρία και του εορτασμού της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο εορταστική εκδήλωση για την παρουσίαση της συντήρησης των χειρογράφων του Διονυσίου Σολωμού, μετά από πρωτοβουλία της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη.

  περισσότερα
 • Eορταστική εκδήλωση στο Β.Χ.Μ.

  13.03.2024

  Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, μετά από πρωτοβουλία της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη που ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την συγγραφή του Εθνικού Ύμνου, ανέλαβε την συντήρηση των χειρογράφων του Διονυσίου Σολωμού, που φυλάσσονται και εκτίθενται στο Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων στην Ζάκυνθο. ...

  περισσότερα
 • Ενημέρωση σχετικά με φορείς έκδοσης καρτών ελευθέρας εισόδου

  19 Φεβρουαρίου 2024

  Σας ενημερώνουμε ότι το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο δεν εκδίδει πλέον κάρτες ελευθέρας εισόδου σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους. Για έκδοση κάρτας ελευθέρας εισόδου μπορείτε να απευθύνεστε στους εξής φορείς του ΥΠΠΟ: -Νομισματικό Μουσείο -Επιγραφικό Μουσείο -Κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων

  περισσότερα
 • Επαναλειτουργία της βιβλιοθήκης του Β.Χ.Μ.

  09.11.2023

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023, επαναλειτουργεί για το κοινό η βιβλιοθήκη του Μουσείου....

  περισσότερα
 • Ανακοίνωση για τη διαδικασία έκδοσης καρτών ελευθέρας εισόδου

  04 Απριλίου 2023

  Ενημερώνουμε το κοινό ότι από τη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023, δεν θα δεχόμαστε προσωρινά αιτήσεις για έκδοση καρτών ελευθέρας εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη από τις 10:00 έως τις 13:00 θα μπορούν να παραλαμβάνουν τις κάρτες τους όσοι είχαν ήδη υποβάλει αίτηση. Για την επανέναρξη της διαδικασίας θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Μουσείου.

  περισσότερα