ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

04 Νοεμβρίου 2023

Πρώτη Κυριακή του μήνα αύριο και η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη!


👫 Ελάτε μόνοι σας, με φίλους ή με την οικογένειά σας για να απολαύσετε την περιήγησή σας στη μόνιμη αλλά και στις περιοδικές εκθέσεις:


📍 Την περιοδική φωτογραφική έκθεση της διεθνώς αναγνωρισμένης και πολυβραβευμένης φωτογράφου αρχιτεκτονικής και τοπίου κας Erieta Attali, με τίτλο: WOODSCAPES / ERIETA ATTALI ON KENGO KUMA, που εγκαινιάστηκε τη 16η Ιουνίου 2023 και παρατείνεται μέχρι την άνοιξη του 2024. Η έκθεση εστιάζει στα ξύλινα αρχιτεκτονικά έργα του Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kengo Kuma, που βρίσκονται από τα πιο απόμακρα σημεία της Ιαπωνίας μέχρι το κέντρο της πόλης του Παρισιού.

https://www.byzantinemuseum.gr/?nid=2785


📍 Την περιοδική έκθεση “ARS THEATRALIS” του αρχιτέκτονα ΜΑΝΟΥ ΠΕΡΡΑΚΗ που εγκαινιάστηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2023. Με την έκθεση ARS THEATRALIS, o βραβευμένος με χρυσό βραβείο στη Διεθνή Έκθεση Θεατρικού Ντιζάϊν και Αρχιτεκτονικής στην Πράγα, αρχιτέκτων Μάνος Περράκης συστήνεται στο ευρύ κοινό μέσα από το έργο του, που μετρά 60 χρόνια, 26 θέατρα και μερικά από τα σημαντικότερα μουσεία της χώρας. 

Η έκθεση προσωρινά θα είναι επισκέψιμη για το κοινό από τις 08:30 έως τις 13:00.

https://www.byzantinemuseum.gr/?nid=2795 


📍 Την ΕΚΘΕΣΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος που εγκαινιάστηκε στις 6 Οκτωβρίου 2023 και θα διαρκέσει μέχρι αύριο, Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023. Η έκθεση πραγματοποιείται σε υπαίθριο χώρο (στον αύλειο χώρο του Μεγάρου της Δουκίσσης Πλακεντίας) για έκτη συνεχή χρονιά και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυρήνες πολιτισμού της χώρας. Στην έκθεση, που έχει ελεύθερο θέμα, παρουσιάζονται τη χρονιά αυτή 101 γλυπτά μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων, δημιουργίες της τελευταίας πενταετίας. Με τον τρόπο αυτό το φιλότεχνο κοινό και οι επισκέπτες του Μουσείου θα γνωρίσουν την πιο πρόσφατη εικαστική παραγωγή στον τομέα της γλυπτικής.

https://www.byzantinemuseum.gr/?nid=2799 


🆓 Σε όλους τους χώρους παρέχεται δωρεάν Wi-Fi στους επισκέπτες. 


🌳 Οι κήποι του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου αποτελούν μια όαση στο κέντρο της πόλης. Ανάμεσα σε οπωροφόρα δέντρα και αρωματικά φυτά, χώροι ξεκούρασης προσφέρονται στους επισκέπτες. 


☕🥤🍨Στον κήπο λειτουργεί καφέ-μπιστρό, στη σκιά του Μεγάρου της Δούκισσας της Πλακεντίας, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ, το γλυκό ή ένα γεύμα σε ευχάριστο και ήρεμο περιβάλλον.


👣 Περιηγηθείτε στο Μουσείο και μοιραστείτε μαζί μας τις φωτογραφίες σας🤳 χρησιμοποιώντας το tag @byzantineandchristianmuseum  και το  hashtag #ByzantineandChristianMuseum


❗Για περισσότερες πληροφορίες για την επίσκεψή σας στο Μουσείο ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: 👇 

https://www.byzantinemuseum.gr/el/info/


Σας περιμένουμε!