• Παρουσίαση Τιμητικών Τόμων για τον Καθηγητή κ. Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο

  22.05.2019

  Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 | 19.00

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών (Society Of Cypriot Studies) λαμβάνοντας υπόψη τη μακροχρόνια και σημαίνουσα προσφορά στην αρχαιολογική, ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα του Καθηγητού και Εταίρου μας Δημητρίου Δ. Τριανταφυλλόπουλου τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο, όπου διετέλεσε πρώτος Καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης του νεοσύστατου τότε Πανεπιστημίου Κύπρου, αποφάσισε πριν λίγο καιρό ομοφώνως, με αφορμή τη συμπλήρωση των εβδομήντα πέντε χρόνων του, να εκδώσει και να του αφιερώσει διπλό Τιμητικό Τόμο.

  περισσότερα
 • Ολοκλήρωση παρουσίασης καταλόγου Έκθεσης: Το ημέτερον κάλλος. Βυζαντινές Εικόνες από την Θεσσαλονίκη

  20.05.2019

  16 Μαΐου 2019

  Στις 16 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο στην Αθήνα η παρουσίαση του καταλόγου της έκθεσης: «Το ημέτερον κάλλος. Βυζαντινές Εικόνες από την Θεσσαλονίκη», που διοργανώνει το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών.

  περισσότερα
 • Έκθεση «Broken History – Σπασμένη Ιστορία»

  18.03.2019

  Στην έκθεση «Broken History – Σπασμένη Ιστορία» ο ζωγράφος Παύλος Σάμιος αποσυνθέτει και ανασυνθέτει 66 έργα μεγάλων διαστάσεων (μερικά από αυτά ξεπερνούν τα τρία μέτρα) της ελληνικής τέχνης από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι τη μεταβυζαντινή περίοδο.

  περισσότερα